Fugleinternatet

 
Fuglelivet støtter Fugleinternatet i Odsherred. Internatet arbejder for at fuglene skal få et godt liv med gode og ofte bedre livskvalitet. 
Der bor over 150 fugle og hele projektet drives af private midler og frivillig arbejdeskraft.  
 
Lidt om hvad Fugleinternatet er
Vi hedder Ole og Sanne, og driver Fugleinternatet i Odsherred. Vi modtager fugle som akut mangler et hjem, herreløse fugle, fugle der har adfærds problemer, lider under fejlernæring, fjerplukning, vingeklippet, handicappet og fugle fra dyreværnssager.
Internatet er som hovedformål for fugle der lider under dens forhold eller har problemer med adfærden. Vi modtager dog fugle som har haft et godt liv hos tidligere ejer og er velfungerende.
Vores mål og mission med Fugleinternatet er at skabe et godt fugleliv for den enkelte fugl, uanset om det er en undulat eller en kakadue.
Det betyder meget for os at vi kan rumme og favne alle fugle dagligt.

Dagligt arbejdes der intens med de fugle som har behov for genoptræning og en adfærds-ændring. Vi søger positive ændringer hos fuglene, det er ikke nok for os kun at tilbyde et blivende hjem, der skal også være en fremgang at se hos fuglene!
Fugle der har levet alene i mange år og kun har haft mennesket som sin flok, forsøger vi at få sammenført med artsfæller.
Udover at arbejde med fuglene på internatet, bruges der også tid på rådgivning og vejledning til fugle-ejere der måtte have spørgsmål.
Fugleinternatet benytter dyrlæge Ove Brinkmann fra Gørlev dyreklinik.

Fugleinternatet er opbygget på frivilligt arbejde og har ingen udgifter til lønninger. Alle udgifter dækkes af stifterne Ole og Sanne Sandgaard og af de private donationer der kommer ind.
 
 
Hvordan bor fuglene.
Vi gør alt for at alle fugle kommer til at bo i udevoliere med artsfæller. Vores erfaring er, at fugle der har eller har haft en negativ ændring i adfærden, ses der størst fremgang hos hvis de kommer i udevoliere med andre fugle, gerne artsfæller.
Det kan tage meget lang tid at få en fugl sammenført med andre, specielt hvis der er tale om en fugl der har været alene-fugl i mange år. Der er naturligvis forskel på om der er tale om en undulat eller en grå jaco.
Alle voliere har tilknyttet et inderrum, her kan fuglene opholde sig tørt og godt.
Der er voliere hvor bunden betår af højt græs, disse voliere er tilset de fugle med handicap og til dem der er under genoptræning. En fugl der ikke kan flyve, kan få store skader hvis den falder ned på fliser eller beton. Vi lader græsset vokse højt og på denne måde vil fuglen falde blødt, hvis den skulle falde ned af sin pind.
Alle siddepinde er naturgrene og stammer, det er en god og sund beskæftigelse for fuglene.
Fuglens menuplan er lavet ud for hver enkelt fugleart og dens behov, der tilbydes grønt hver dag og om vinterner ekstra nødder.
Alle fugle har adgang til et dagligt bad, da der i hver voliere er fade eller baljer med vand.
Vi har inde-voliere som blandt andet bruges til nyankomne fugle.
Når du støtter Fugleinternatet er du med til at kunne hjælpe endnu flere fugle på rette vej.
 
Dit bidrag vil blive brugt 100% på fuglene!
Udgifter som dyrlæge, foder og vedligeholdelse er en kæmpe post, derfor tæller hver en krone der bliver doneret.

Tak for din støtte!

Ønsker du at støtte Fugleinternatet kan det gøres via mobilePay eller overførelse til foreningens bankkonto. 
 
Læs mere om internatet på deres hjemmeside fugleinternatet
 
 
Bank oplysning til Nordea
Reg. 1706
Konto. 6888 735 222
 
eller
 
MobilePay 50 4444 53
Foreningen Fuglelivet | CVR: 35366938 | - Danmark | fuglelivet@e-mail.dk