/ Vitaminer og andet tilskud
Diverse blokke og skaller 
Der findes flere forskellige slags kalk- og mineral-sten til dine fugle.
 
 
 Sepiaskal
 
Sepiaskaller er blæksprutters skellet. Skallen er hård på den ene side og blød på den anden. Den indeholder calcium, salt og jod.
Sepiaskaller bør være i et hvet bur, specielt under yngel.
 
 
Kalksten
Kalk er en nødvendighed for opbyggelsen og vedligeholdelsen af din fugls knogler.
 
 
Jodblok
Forsyner fuglene med calcium, fosfor og jod. Når du køber en jod blok, skal du se efter at det ikke er en kalksten der blot er farvet.
På deklarationen skal der stå at den indeholder jod.
 
 
Gritsten
Fuglene har ikke behov for småsten i kroen, som for eksempel høns har.
Fuglene afskaller deres frø inden de synkes. Men derfor kan man godt tilbyde en gritsten, idet det trods alt letter fordøjelsen når der er noget hårdt at male frøene med.
 
 
Gritsten i løs vægt
Fuglene har ikke behov for småsten i kroen, som for eksempel høns har. Fuglene afskaller deres frø inden de synkes.Men derfor kan man godt tilbyde grit, idet det trods alt letter fordøjelsen når der er noget hårdt at male frøene med. Grit uden kul kan tilbydes i en lille skål.
Grit må ikke forveksles med sand!
 
 
Diverse vitaminer i pulverform
Fuglene har brug for vitaminer og mineraler udover den deres normale kost, bemærk at hvis din fugl kun spiser pellets så skal du være varesom med bruge af ekstra vitaminer.

Man kan købe vitaminer i flydende form (vitamindråber) som skal blandes i drikkevandet. Det er en dårlig måde at tilbyde sin fugl vitaminer på, da vandet hurtigt udvikler en masse bakterier som fuglen kan blive syg af.
Når man skal købe vitaminer, bør man købe det i pulverform.
 
 
Nekton - E
Til forøgelse af frugtbarheden, beskytter mod vitamin E mangel og følgevirkninger. Tjener til regulering af hormomstofskiftet, beskytter hjerte og skeletmuskulatur mod degeneration. Modvirker bevægelses forstyrrelser og leverskader.
 
 
Nekton - BIO
Hjælper på fjerproblemer og giver en problemløs fældning ved alle fuglearter. Giver en glat og skinnende fjerdragt.
 
 
Nekton-MSA
D3-vitaminer, sporeelementer, calcium, fosfor ideelle middel til at forsyne unglevende fugle.
 
  
Vispumin
Vispumin indeholder 24 forskellige vitaminer og mineraler. Bl.a. calsium, fosfor, natrium, magnesium, folsyre, zink, jod, jern, Vitamin A, D3, E, B1, B2, B6, B12 og K3.
 
 
Ølgær
Ølgær anvendes som tilskud fugle på grund af det righoldige indhold af proteiner, aminosyrer, vitaminer mm. Det styrker immunforsvaret, kan anvendes ved fjerproblemer, op til yngle mv. 
 
 
Levertran
Fuglene har brug for D-vitamin for at kunne optage kalk. D-vitamin optages via solen, derfor er vores stuefugle ofte i underskud.
Kalken bruges til opbygning af knogler, er fuglen i underskud under yngel kan der komme unger med deforme ben.
Levertran er rigt på vitamin D og er derfor et godt tilskud til din fugl. Et par dråber i æggefodret vil gøre din fugl godt.
Foreningen Fuglelivet | CVR: 35366938 | - Danmark | fuglelivet@e-mail.dk